San Franciskas

Planuojamės savo kelionę. Teigiamai nusiteikiam ir ruošiamės patirti pačias nepamirštamas akimirkas! Kad būtų lengviau susigaudyti esamam mieste ar apsispręsti į kurį miestą nukeliauti, kokių įdomių vietų galima atrasti, tęsiam pažintinę kelionę po Ameriką toliau! Apie Rytinę ir Vakarinę Amerikos pakrantes jau esate susipažinę, o kas dar ne, galite rasti straipsnį čia- https://goo.gl/c1KyMv  šį kartą keliamės į Šiaurės Ameriką. Šalia Ramiojo vandenyno Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kalifornijoje, yra San Franciskas, kuris yra vienas didžiausių uostų Šiaurės Amerikoje. Tai vienas iš trijų populiariausių pasaulio miestų, kuris įkurtas ant 40 kalvų ir iš trijų pusių apsuptas vandens. Vietiniai gyventojai jį vadina „Amžinos vasaros miestu“.  Šiame mieste pamatysite tikrai daugybę neįtikėtinų vaizdų, o emocijos perpildys jus iš vidaus.

Twin Peaks kalnai

Pačiame San Francisko centre stūkso Twin Peaks du kalnai, vadinami dvyniais. Juos skiria 200 metrų atstumas. Šiaurinis vadinamas Eureka, o pietinis – Noe. Iš šiaurinio kalno esančios apžvalgos aikštelės galima stebėti 360 laipsnių kampu esantį San Francisko miestą ir jo įlanką. Tai labai mėgstama turistų vieta. Jeigu nėra rūko, tai iš viršaus atsiveria stulbinamai gražus vaizdas į miestą. Rekomenduojama čia apsilankyti saulei tekant ar leidžiantis, nes dauguma čia apsilankiusių turistų teigia, kad gražiausias vaizdas atsiveria būtent tamsiuoju paros laiku.

Union aikštė 

San Francisko centre esanti Union aikštė mėgstama miesto gyventojų vieta. Čia daugybė parduotuvėlių, butikų, suvenyrų, meno galerijų ir restoranų. Dažnai aikštėje rengiamos įvairios šventės. Kurios sutraukia minias svečių.

Alkatraso sala ( Alcatraz)

Alkatrasas – tai mažytė salelė, esanti San Francisko įlankos viduryje. Kadaise ten buvo švyturys, paskui kariniai įtvirtinimai, o dar vėliau – legendomis apipintas kalėjimas, kuriame kalėjo liūdniausiai pagarsėję gangsteriai. Šiuo metu ši vulkaninė sala yra pritaikyta turizmui bei renginiams. Amerikiečių turistų tarpe ši sala yra labai populiari ir liaudyje dar vadinama Uolos sala.

Auksinių vartų parkas (Golden Gate Park)

„Golden Gate Park" yra nacionalinis parkas įsikūręs San Francisko gyvenamųjų namų rajone. Jo kompleksą sudaro vėjo malūnai, muziejai, sodai, ežerai ir karuselės. Užimantis 1 017 akrų plotą, jis yra beveik 20proc. didesnis už Niujorko Centrinį parką (New York's Central Park). Turistų mėgstamos parko vietos - Japonijos arbatmedžių sodai ir japoniško stiliaus pastatai.

Žvejų prieplauka (Fisherman's Wharf)


Viena populiariausių turistų lankomų vietų San Franciske yra "Žvejų prieplauka" (ang. Fisherman's Wharf). Daugiau nei šimtmetį ši istorinė krantinė buvo San Francisko žvejybos ir laivybos centras, po šiai dienai garsėjantis geriausiais jūros gėrybių restoranais visame mieste. Prieplaukoje taip pat galima aplankyti daugybę muziejų, suvenyrų parduotuvių, istorinių statinių bei pasigėrėti įspūdingais įlankos peizažais, pamatyti jūros liūtus.


Lombard gatvė

Lombard gatvė garsėja kaip pati vingiuočiausia gatvė šiame mieste. Viena gatvės dalis turi net aštuonis staigius posūkius, kurie buvo sukurti tam, kad galima būtų apeiti stačius kalnų šlaitus. Greitis šioje gatvėje ribojamas iki 8km per valandą.



Aukso vartų tiltas (  Golden Gate Bridge)


San Franciske kabantis Aukso Vartų tiltas  yra laikomas vienu gražiausių tiltų pasaulyje. Tiltas jungia San Francisko miestą ir Merino apygardą. Visa sudėtinga Aukso vartų tilto konstrukcija, baigta statyti 1937 metais, iki šiol puošia San Franciską ir yra tapusi populiariausiu turistiniu traukos centru bei miesto simboliu. Ilgą laiką po pastatymo, - tai buvo ilgiausias kabantis tiltas pasaulyje.

Komentarai