Paskutiniai žingsniai: atmintinė prieš kelionę

Liko vos kelios dienos iki vasaros ir jau visai nedaug iki taip ilgai lauktos kelionės! Kad nereiktų ilgai sukti galvos dėl to, ką krautis į lagaminą, mes jums duosime keletą patarimų, ko reikia nepamiršti dar esant Lietuvoje.

Dokumentai


📄 Prieš kelionę labai svarbu susitvarkyti visus dokumentus ir pasidaryti jų kopijas, jei netyčia kažką pamestum. Pasidaryk skaitmenines ir popierines kopijas šių dokumentų:

  • paso;
  • vizos;
  • DS2019 formos;
  • darbo sutarties;
  • išrašą iš banko su nurodyta suma (jog turi pinigų pirmam mėnesiui);
  • kelionės draudimo dokumentus;
  • pravartu turėti ir pažymas iš universiteto.
📄 Labai saugok visus dokumentus keliaudamas, o kopijas laikyk atskirai nuo originalų (gali kopijas duoti draugui).

Didysis lagaminas


💼 Pradžiai - pasitikrink, kokio dydžio lagaminą priima tavo oro linijos! 

💼 Neprisikrauk per daug daiktų. Susižinok, kas bus duota tavo gyvenamojoje vietoje ar tavo darbdavių (patalynė, rankšluosčiai ir pan.).

💼 Būtinai įsidėk patogius sportbačius (arba planuok juos įsigyti Amerikoje). Pravers ir darbui ir ilgiems pasivaikščiojimams.

💼 Įsidėk paprastų ir patogių drabužių. Tikėtina, kad puošnūs drabužiai tau mažai pravers, o jei jau esant vietoje tokių prireiks, lėk į prekybos centrą ir gaudyk nuolaidas! 😉 Drabužiai lagamine mažiau vietos užims, jei juos susuksi. Išnaudok vietą pilnai - į batus susidėk kojines, susikrovęs didžiausius daiktus į tarpus sudėk mažesnius.

💼 Kad nereikėtų rūpintis tik atvažiavus į Ameriką, patariame kosmetikos priemones (šampūnai, kremai, ausų krapštukai ir pan.) vežtis nusipirkus Lietuvoje. Bus ir paprasčiau, ir pigiau!

💼 Būtinai iš Lietuvos pasiimk vaistų - Amerikoje jie itin brangūs ir sunkiai gaunami. Pasiimk svarbiausius vaistus - nuo skausmo, nuo

Rankinis bagažas

👜 Kadangi laukia ilga kelionė, būtinai rankiniame bagaže turėk užkandžių.

👜 Jei vešiesi su savimi kompiuterį - geriau jį laikyti rankiniame bagaže. Juk esate girdėję, kaip oro uostuose mėtomi klientų lagaminai... 😖

👜 Jei atskridęs į Ameriką dar turėsi nakvynę viešbuty prieš vykstant į darbovietę, pasiruošk tam rankiniame bagaže, kad nereikėtų ilgai knaisiotis ieškant daiktų didžiajame lagamine.

Lauktuvės iš Lietuvos

🎁 Būtinai paimk savo būsimam vadovui lauktuvių iš Lietuvos! Alkoholinių gėrimų vežti nepatartina (nepamiršk, kad Amerikoj alkoholį galima įsigyti ir vartoti nuo 21 metų), bet puikiai tinka Lietuvos formos šokoladas, gražus magnetukas ar atvirutė su mūsų šalies vaizdu.

🎁 Paimk daugiau Lietuviškų dovanų - jos pravers dovanoti naujam vadovui, jei keisi darbovietę ar tiesiog ten surastiem draugam! 


Na ir pabaigai - video su patarimais, kaip geriausia susikrauti daiktus lagamine! 


Komentarai