Kvapą gniaužianti Aliaska

Kokios mintys kyla pagalvojus apie Aliaską? Šaltis, sniegas, neaprėpiami ledynai ir ne mažesnė nei –300 temperatūra. Bet Aliaska ne tik sniegas ir ledas – čia ir fiordai, ir pakrantėse gulinėjantys ruoniai, ir ant uolų besibūriuojantys paukščiai, ir iš vandens išnyrantys milžiniški banginiai ar kelią netikėtai galintys pastoti lokiai. Trumpai apibūdinus Aliaską galimėtų pavadinti kaip rojaus kampelį. Tad jeigu planuojate keliauti po Aliaskos kraštus ar net ten dirbti Work And Travel programos metu, trumpai papasakosim apie kvapą gniaužiančias vietas, kurias privalote aplankyti!
Denali nacionalinis parkas
Denali National Park
Šiaurinėje Aliaskos dalyje randasi Denali nacionalinis parkas, kuris yra vienas didžiausias Jungtinėse Amerikos Valstijose ir apima aukščiausią Šiaurės Amerikos kalną. "Denali" yra 6193 m. aukščio!
Tracy Arm Fjord
Tracy Arm Fjord
"Tracy Arm" yra į pietus nuo Džūno esančio fjordo, kuriame yra ledynai. Jis yra populiarus, kruizinių laivų ir valčių turų, lankytina vieta. Šios kelionės metu plauksite tarp mažu ledkalnių bei turėsite galimybę mėgautis laukine Aliaskos gamtos stebėjimu, bei pamatyti ant žemės vaikščiojantį rudajį lokį ar briedi arba banginį ar ruonį, kurie gyvena šiuose vandenyse.
Kenai Fjords National Park
Exit Glacier in Kenai Fjords National Park
Šis nacionalinis parkas siūlo daugybę įžymių vietų Aliaskoje , saugodamas daugybę Kenai pusiasalio (į pietus nuo Ankoridžas) fjordinės pakrantės. Kvapą gniaužiančios panaramos apima net 700 kvadratinių milių Harding Icefield'o ir negyvenamos pakrantės su daugybe ledynų!
Alaska highway
Alaska Highway
Taip pat žinomas kaip Alaska-Canada Highway (Alcan Highway), Alaska Highway tęsiasi nuo Dawson Creek, Britų Kolumbijoje (Kanada) per Jukono teritoriją iki Delta Junction netoli Fairbanks. Jis buvo nutiestas kariniams tikslams 1942 m. Antrojo pasaulinio karo metu, tik per aštuonis mėnesius. Dabar šis greikelis yra pamėgtas turisti, juo keliaujant atsiveria neapsakomi vaizdai
Jeigu domina Aliaskos istorija, nepraleisk progos aplankyti University of Alaska Museum of the North
University of Alaska Museum of the North
Įsikūręs Fairbanks, Šiaurės Aliaskos universiteto Šiaurės muziejus siūlo daugiau nei milijoną istorinių paminklų ir gamtos istorijos kūrinių. Nuolatinėje kolekcijoje yra etnografinių daiktų, pagamintų ir naudotų vietinių grupių, dailės kolekcija, tačiau daugiausia dėmesio skiriama Aliaskos menui, aristokratiškų išradimų iš priešistorinių kultūrų, paukščių kolekcijos ir paleontologinių egzempliorių.


Komentarai