Ką rinktis, Self ar Premium?


Kai jau nusprendėte kurios agentūros paslaugomis naudositės, ateina metas pasirinkti tarp „Self“ ir „Premium“ variantų. Kiekvienas renkasi pagal savo poreikius, o aš pabandysiu pristatyti, kuo šios programos skiriasi. (Remsiuosi 2018 metų „PLC“ pateiktomis kainomis ir aprašymais)
Kaina yra vienas iš esminių kriterijų, kuris nulemia pasirinkimą tarp šių dviejų variantų. Jeigu jau gana anksti esate apsisprendę, kad norite vykti su „Work and Travel“ programa, galite nemažai sutaupyti ir už „Self“ programą sumokėti ~480 € . Tačiau renkantis „Self“ programą sausio mėnesį, kaina padidėja ~120 € ir jau tenka mokėti ~600 €. „Work and travel“ „Premium“ programos kaina yra ~760 € ir ji nekinta priklausomai nuo laiko, kada užsiregistruojate.
Nors kaina dažnai gali daryti didelę įtaką pasirinkimui, tačiau dalyvio noras įsitraukti į programos veiklą, yra ne ką mažiau svarbus. „Self“ programoje dalyviui reikia pačiam kurti savo CV, rašyti motyvacinį  laišką, ieškoti įmonių, kuriose būtų galima dirbti ir siuntinėti joms laiškus. „Premium“ programoje dalyvis tik turi pasirinkti iš siūlomų darbų ir nuspręsti, kurioje įmonėje jis norėtų dirbti. Tiesa,  jam taip pat reikia dalyvauti darbo pokalbyje, o jei dalyvis pasirodo prastai, nebūna priimamas į norimą poziciją.
Taigi vienareikšmiško atsakymo kuris variantas yra geresnis nėra. Jei žmogus yra linkęs taupyti ir CV ar motyvacinio laiško rašymas jam nesukelia didelių problemų, vertėtų rinktis „Self“ programą. Jei dalyvis neturi pakankamai laiko ieškoti darbdavio pats, tokiu atveju patartina rinktis „Premium“ variantą.

Komentarai